Блог

Тези 3 неща в дома ви са опасни, съсипват здравето ви!

Прекарваме половината от денонощието средно в жилището си. Има хора, които дори не излизат от дома си в продължение на дни.

Всичко, което ни заобикаля в жилището ни, се отразява на здравословното ни състояние. Има три основни заплахи в дома, които могат да предизвикат сериозни проблеми и трябва да се отървете от тях.

Премахнете ги незабавно и ще видите как животът ви започва да се променя към по-добро и как здравето ви става по-крепко.

Ярки завеси

Науката е доказала неведнъж, че прекалено ярките цветове в интериора могат да ни държат под постоянен стрес и дори да провокират някои заболявания. Това важи най-силно за помещенията, които са предназначени за почивка, а именно спалнята и хола.

Най-доброто решение за тези стаи е да заложите на цветове в пастелни нюанси, които ще допринесат за релакса и почивката ви.

Най-идеалното решение за спалнята например биха били класически бежови тонове.

Стари снимки и картини

Забелязали ли сте особено потискащото настроение, което ви обзема, когато се намирате в голяма художествена галерия или пък в антикварен магазин.

В нашия живот минимализма става все по-доминиращ и това не е случайно. Колкото по-лека и модерна е средата, която ни заобикаля, толкова по-комфортно се чувстваме.

Според Фън Шуй подобни фотографии и картини са мощни източници на енергия. Каква енергия носят образите на вече мъртви хора? Трудно може да се нарече животворна и полезна.

По-скоро напротив – подобни снимки ще ви депресират и ще ви напомнят за тежката загуба, която сте преживели. Приберете ги в албума със снимки и ги разглеждайте, когато има нужда.

Телевизори във всички стаи

Несъмнено всички сме свикнали вече да вършим дори домакинската работа под звуците на включения телевизор. Често се гордеем, че можем да си позволим да пуснем отделен телевизор във всяка стая/ Всеки член на семейството всъщност гледа телевизия на фон.

Човек просто трябва а да прекарва в абсолютна тишина поне час-два дневно. Ако семейството е голямо? Тогава просто трябва да се оттегли в друга стая. Ако нямате възможност да си отдъхнете от бръмчането и потока на информация, тогава хроничният стрес е просто неизбежен.

Идеалният вариант е да не поставяте телевизор в спалнята. Опитайте се да го премахнете поне за малко и ще се изненадата колко по-свежи и бодри ще се чувствате. В самото начало може да ви е трудно, но после ще се радвате, че сте го направили.

Тези 3 неща в дома ви са опасни, съсипват здравето ви!