Блог

Съпрузи купиха конюшня, запретнаха ръкави и се получи чудо

Съпрузи продадоха жилището си и три години живяха в малка каравана, за да могат да се сдобият с мечтания дом, пише Daily Mail. 

 

Преди няколко години Лаура и Адриан от Великобритания се замислили над жилищния въпрос и осъзнали, че им е нужна солидна къща, която ще издържи повече от един век.

За съжаление, двойката не разполагала с никакви средства.

И се наложило да продаде покрива над главата си и да си купи стара сграда в ужасяващо състояние, използвана като конюшня, за 284 хиляди паунда.  

Лаура и Адриан не разполагали със спестявания, но пък имали пълна творческа свобода. Те се възползвали максимално от нея и превърнали руините в дом мечта.

Къщата им близо до Бирмингам сега прилича повече на модерен хотел - фасадата отвън е реновирана изключително качествено, а стаите са обзаведени в съответствие с всички канони на съвременния дизайн.

Когато британците закупили бъдещия си дом, той бил в ужасно състояние: изгнили греди, полуразрушени стени...  Наложило се бързо да похарчат 15 000 паунда за укрепване на основите.

В началото използвали помощта на професионални строители, но много скоро забелязали, че бюджетът, с  който  разполагат, се топи пред очите им.

Двойката спестявала от всичко. Старата плевня била премахната много внимателно, а тухлите от нея използвали отново за къщата. 

Въпреки ограничения бюджет, интериорът не изглежда никак евтин.

Домакинята знаела как трябва да изглежда всичко и не била готова на никакви компромиси.

Адриан и Лаура направили къщата както за себе си, така и за своите родители. Те, от своя страна, също помогнали със средства за ремонта. 

Въпреки трудностите, съпрузите са категорични, че всичко си е заслужавало:

"Мисля, че общата стойност на ремонта надхвърли 450 000 паунда. Но всичко това си има причина: направих го за семейството. За това е цялата работа", признава Адриан.

Съпрузи купиха конюшня, запретнаха ръкави и се получи чудо