Блог

Майка превърна 19 кв.м. фургон в кокетно бижу.

Мишел Бойл е самотна майка, която работи усърдно, за да осигори добър живот както на себе си, така и на децата си. Когато обаче последното й дете заминава да учи в колеж, жената осъзнава, че трябва да започне да се грижи повече за себе си. 

Мишел решава да промени радикално живота си. Тя осъзнала, че няма почти никакви спестявания и затова е по-умно да се премести в малка къща, където да започне да заделя пари за пенсия. 

Плановете й обаче се променят в последствие. 6 години по-късно тя не само живее в къща от площ 19 кв. метра, но притежава цяло имение.

"Никога в живота си не бях  толкова финансово стабилна колкото съм в момента. През 2014 година нямах нито стотинка в банката, а сега имам два бизнеса. Мисля, че това е огромна промяна за толкова кратък период от време" коментира самата Мишел. 

Тя разказва, че първата си къща, в която все още живее, е построила без никакви разходи. Само една четвърт от инвестициите в строителство идват от нея, останалото идва от 24 спонсора, които жената търси лично. 

Някой й дава строителни материали, останали му след като си направил ремонт, друг пък й заема стари ненужни дъски. Мишел обаче работи съвсем сама и всички строителни дейности падат върху нейните плещи.

"Това беше истински предизвикателство, но бях решена да дам всичко от себе си и резултатът наистина си заслужаваше", коментира Бойл. 

Сега Мишел е сигурна, че има всичко необходимо, което й трябва, за да води един щастлив живот. 

В своите 19 кв.м. Мишел има легло, килер, баня, трапезария с хол и кухненски бокс, в която тя приготвя няколко степенно меню за вечеря. 

Въпросът е, че тя не се ограничава само до една къща. Няколко години, след като прави дома на мечите си, американката решава да приложи строителния си опит и да построи още няколко подобни мини вили, но с различен дизайн.

Бойл вече е построила седем малки къщи, четири от които дава под наем.

Майка превърна 19 кв.м. фургон в кокетно бижу.