Блог

Интересен апартамент в Барселона

"Рас Студио" е преработил апартамент в Барселона, разкривайки скрит таван, където може да се побере на междинно ниво от поликарбонат.

Студиото в Барселона разделя съществуващите тавани, разкривайки таванското пространство и давайки възможност на архитектите да разширят едноетажния апартамент - La Dominique - в двуетажно таванско помещение със спалня на втория етаж.

Естествената светлина преминава през дома от прозорците, разположени на всеки край на апартамента, и от един покрив на покрива на покрива. Неутралната, най-вече бяла и сива палитра поддържа пространството светло, като светлината отскача от стените и плочките.

 

La Dominique by Ras Studio

 

La Dominique by Ras Studio
Перфорирана стоманена стълба свързва двете нива и позволява светлината да проникне в пространството. Същата концепция се вижда и в поликарбонатната стена.La Dominique by Ras Studio

На горния етаж черните декоративни плочки формират подовата повърхност, контрастиращи с грубо боядисаната горна стена на бялата тухла. Тънкият банер с рамка от желязо намалява до минимум прекъсването на непрекъснатия лист от поликарбонат, който действа като разделяща стена между двете нива.

 

La Dominique by Ras Studio

На долното ниво Ras Studio избра минималистичен дизайн с индустриални материали, включително полиран гранит в банята, заедно с пет милиметров лист от неръждаема стомана, който образува разделящата стена между кухнята и стълбището.

La Dominique by Ras Studio

dezeen.com

Интересен апартамент в Барселона