Блог

Двойка се спаси от ипотеката с помощта на лодка

Влюбени от Бирмингам, Великобритания, са подходили доста нетрадиционно по въпроса с жилището. Двойката се спасила от ипотеката с помощта на малка лодка, която превърнала в уютен дом, който по нищо не отстъпва на къщите на богаташите, пише The Sun. 

38-годишният Лий Стоун и 31-годишната Таш Литълфорд мечтаели за къща в гората, но спестяванията им не стигали дори за гола площ.

Един ден, докато разхождала кучето си край реката, Теш се загледала в акостиралите край брега лодки и шеговито казала на годеника си: "Трябва и ние да си купим една такава и да се настаним в нея".

Партньорът й обаче взел изказването много сериозно и започнал да обмисля идеята. И не след дълго двойката се сдобила с круизна лодка с размери 2 на 16 метра.

Плавателният съд бил в окаяно състояние - мръсотия, олющена боя, ръжда и стари мебели.

Лий и Таш обаче запретнали ръкави и в продължение на пет месеца чистели и ремонтирали.

Британецът отговарял за техническата страна, а любимата му поела творческата част.

За лодката се изръсили с 22 000 паунда, още около 3 000 отишли за ремонта. 

"Наемането на апартамент с две легла в Солихул струва около 800 паунда на месец, без да се включват сметките. А разходите за яхтено пристанище, застраховката и лиценза за лодка са около 400 паунда на месец", казва младата жена.

Въпреки малките си размери, домът им разполага с всички удобства - камина, двуместен диван и телевизор, баня с тоалетна и спалня с двойно плюшено двойно легло.

На палубата има място за релакс, от което двойката се наслаждава на гледката.

Лий и Таш живеят на лодката от 2018 г. и пътува по реките в графството.

Двойка се спаси от ипотеката с помощта на лодка