Блог

Двойка превърна стара електрическа подстанция в мечтания дом

Сградата е построена през 20-те години на миналия век и била перфектно запазена.

Да притежаваш собствен дом е мечтата на всяко семейство. Със стилна е красива къща обаче могат да се похвалят само онези, които не се плашат от трудности. Като тази двойка от Австралия, която се впуснала в истинско приключение, за да превърне мечтата си в реалност. 

Преди няколко години главата на семейството Марк видял изоставена постройка, която до 60-те години се е използвала като електрическа подстанция. Сградата, построена през 20-те години на миналия век, била перфектно запазена. И Марк решил да я превърне в дом за семейството си. 

С жена си не се изплашили от предстоящата грандиозна реконструкция на сградата. Бюрокрацията и бумащината обаче успели да изчерпат всичките им нерви.

Близо две години Марк издирвал собственика на сградата, след това започнал да търси начин за закупуването й. Когато най-накрая успял да се сдобие с разрешение, че в старата станция може да се живее, му останало само да я преустрои. 

Естествено, Марк и Карън използвали помощта на специалисти. Дизайнер и архитект съставили проекта за бъдещия им дом. А след месеци упорита работа резултатът надхвърлил всичките им очаквания.

Фасадата на станцията била направена по най-модерния начин. Тъжните стени били заменени с панорамни прозорци, които да осигуряват достатъчно светлина във вътрешността на къщата. 

Вътре също била свършена не по-малко впечатляваща работа. Двуетажната сграда била преобразена в истински модерен дом. 

На покрива били монтирани слънчеви панели.  Интериорът е в традиционните цветове - бежово,  кафяво и сиво. Тези нюанси никога не излизат от мода и изглеждат много благородно. 

Мебелите в гостната са изработени по поръчка от истинско дърво.  

Банята пък е гордостта на Карън. Дизайнерът поръчал за семейството красиви зелени плочки, сбъдвайки смелата мечта на австралийката. 

Любимо кътче на семейството и едно от най-романтичните места в къщата е терасата на покрива.

Тя предлага отлична гледка към околността и реката.

В топлия сезон пиенето на чай на покрива е истинско удоволствие. 

Семейството не разкрива колко точно им е струвало преустройството на сградата. Според най-скромните оценки, ремонтът възлиза на повече от половин милион долара.

Астрономическа сума, но всеки един цент си е струвал, защото крайният резултат е просто великолепен.

Двойка превърна стара електрическа подстанция в мечтания дом