Блог

10 ретро интериора

source: dezeen.com

10 ретро интериора от  на Pinterest-а на  Dezeen показват, че 70-те години се завръщат отново :) 

Архитектурното студио Ателие In Vitro иска да допълни характера на този блок от 40-те години в Порто, като възстанови паркета и мраморните подове и добави мебели от средата на века.

 


Оливър Барбикан апартамент, Великобритания

Този дом разполага с килими, оранжеви цветове и мебели от средата на века в книга на Антон Родригес, която документира 22 жилища в иконичния комплекс Barbican Estate в Лондон.

 


Геометричните плочки придават ретро усещане на този апартамент от 19-ти век в Барселона, който местното студио "Built Architecture" е оборудвано със съвременни дъбови шкафове и съвпадащи подови дъски.

 


Тази година Dimorestudio основава изложбата си за дизайнерска седмица в Милано върху влиянието на изкуството-деко и стила на интериора през 70-те години, добавяйки стая с дебел килим, изобилие от растения и прекалено скулптурни седалки.

 


 


Tin House, Великобритания, от Хенинг Щумел

Тази самостоятелно проектирана къща от Хенинг Щумел се отличава с цвят, силно свързан със 70-те - оранжев. Външните стени и шкафът допълват външната облицовка от стомана.

 


Garden House, Canada, by LGA Architectural Partners

Warm accent colours are contrasted with stark white walls inside this trapezoidal house by LGA Architectural Partners, which has been optimised for framing its owner's art collections.

Find out more about Garden House ›


Еклектичен микс от мебели и растения се отличават в този отворен план за дома и студио за базиран в Сао Пауло илюстратор, чиято първоначална настилка е възстановена от Claudia Bresciani и Júlia Risi.

 


Casa Flora, Италия, от Диего Пакканела

Този ваканционен апартамент на Diego Paccagnella съчетава съвременни мебели с елементи от традиционна венецианска къща, използваща тъмно дърво, орнаменти с бижута и тропически растения.

 


10 ретро интериора